MANTRAILING KURZUS

//MANTRAILING KURZUS
MANTRAILING KURZUS2018-07-06T19:14:54+00:00

Kutyád rejtett képessége, amitől hős lesz a szemedben!

Mi az a Mantrailing?

 

A mi szaglási képességünk messze alulmúlja a kutyánkét, így nehéz elképzelnünk, hogy a kutyánk képes lehet emberek felkutatására. Pedig de!

Igen, Bodri a kertből vagy Zénó a kanapéról számunkra láthatatlan nyomokat követve megtalálná az elveszett szomszéd Pistikét.

Az “emberkeresés” is kutyás sport, lehet hobbi és mester fokon is űzni. A Mantrailing arról szól, hogy kutyánk szagnyomot követve keresi meg az elbújt, eltűnt embert.

Ha már volt alkalmad átélni kutyád önálló teljesítményét, akkor tudhatod mit jelent büszkének lenni rá. Ha meg szeretnéd tapasztalni, milyen a kutyádra hősként tekinteni, akkor a Mantrailing megadja ezt az élményt mindkettőtöknek.

„Köszönöm Júlia és Krisztina, hogy ennek részesei lehettünk, Kili és Én. Egy új dimenziót nyitottatok az életünkben és akárhogy is nézzük ez nagyon aktuális volt már.” Szabó Andrea Klára és Kili

„Köszönjük szépen, hogy megismerkedhettünk ezzel a csodálatos kutyasporttal. Egy életre szóló élmény volt látni, hogy hétről hétre hogyan fejlődnek a kutyusok és mennyire lelkesen dolgoznak.” Tusor-Bolya Anna és Csöppke

Jó levegőn, jó társaságban, úgy mozogtam jó sokat, hogy szinte észre sem vettem. Rosie-val megoldottunk régóta halogatott problémákat, például leválni a másik kutyáról, és csak “kettesben” lenni. Az is nagyon tetszett, hogy nem a fegyelmezésről szólt a tanfolyam, hanem a kutya természetes ösztönét használhatta, fejlődhetett. Annyira jó élmény volt! Nagyon várom a folytatást! Pécsi Judit és Rosi

Eleinte Tappancs picit lassan értette meg, hogy mi a feladat (vagy csak makacs kis önmagát adta), de mikor tudta, hogy mit kell csinálni, szerintem nagyon ügyesen keresett. Emlékszem annó, mikor elkezdtünk kutyasuliba járni, eleinte nekem nehezen ment a dicséret, a “szülinap, tüzijáték..” egyéb öröm kifejezés. Na, itt ezzel nem volt gond. Annyira nagy öröm volt mikor megtalált Tappancs, hogy az örömködés, jött magától. Kétségeim voltak afelől, hogy mást fog keresni az én kutyim!? Újabb adag boldogságot adott szerintem mind kettőnknek az, hogy igen, mást is keresett és ügyesen megtalált. Engem töltött, kikapcsolt és egyben picit fárasztott is minden közös munka, a jó levegőn. Érdekes volt azt látni, hogy ez tényleg fárasztja a kutyákat és a második kör végére azért kimerültek a kutyák, még olyan is volt, hogy Tappancs bebóbiskolt hazafele. Ez a tanfolyam is, mint ahogy az eddigiek is új ismeretségeket, kellemes beszélgetéseket, jó társaságot, hangulatot adtak. A közös érdeklődés összehozza az embereket. Ja, és ne felejtsük el, ez egy sport, de egy nagyon kis kellemes sport. Kiss Mária és Tappancs

Kinek szól a Mantrailing?

A Mantralinget azoknak a gazdiknak ajánljuk, akik szeretnék önmagukat és kutyájukat is jobban megismerni, új készségeket elsajátítani. Itt gazdi és kutyája együtt dolgozik, ám a kutya “irányítja” úgymond a helyzetet.

(Ha kutyaoktatóként szeretnéd a saját ügyfeleidnek is megtanítani az “emberkeresés” alapjait, akkor ezt a tanfolyamot elvégezve átadhatod nekik is a tudásodat. Így még sokoldalúbb tréner leszel és bővül a kutyasport palettád amellyel programokat nyújthatsz a gazdiknak és kutyusaiknak.)

Milyen kutyával lehet részt venni?

Mint a legtöbb sportnál, itt is a kutya egészsége a legfontosabb, tehát elsősorban egészséges, oltott, kullancsvédelemmel ellátott kutyával.

Fontos, hogy mind a gazdi, mind a kutya ismerje az alap együttműködési feladatokat: ül, fekszik, marad, a gazdi képes legyen önmagára hangolni a kutyáját.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

Az első foglalkozáson (saját kutya nélkül) az elméleti alapokkal ismerkedünk és oktatói bemutatón fogjuk megtanulni a gyakorlati alapokat.

Az első alkalmat követően, összesen 11 alkalommal saját kutyával veszünk részt és fedezhetjük fel kutyánk csodálatos keresési képességét.

Milyen felszerelés szükséges a tanfolyamra?

mérethelyes kutyahám*

5/10 méteres nyomkövető póráz*

*Fontos! Ne rohanjunk rögvest shoppingolni. Amennyiben még nem rendelkezünk ilyen felszerelésekkel, akkor érdemes megvárni az első alkalmat, amikor is sok hasznos információt megtudhatunk arról, milyet és honnan vásároljunk és mi a nem jó felszerelés.

Ki az oktató? 

A Dog Fitness Mantrailing tanfolyamon az oktatód Szőke Krisztina lesz. Kriszti szerelmese a mantrailingnek, Dunaújvárosban vezetett tanulócsoportot, kezdő és haladó engedelmességi tanfolyamokat, Falka sétákat és jelenleg is nagy ügyfélkörű profi kutyamasszőr.

Hol lesz a tanfolyam?

A Dog Fitness Mantrailing foglalkozásai Érden lesznek, autóval könnyen megközelíthető, erdős és városi környezetben.

A térképet a kurzus kezdete előtt az oktatód küldi e-mailen.

Mikor kezdődik és mi a tanfolyam időbeosztása?

A tanfolyam összesen 12 alkalomból áll, egy alkalom kb. 1 órás.

A tréningek mindig szombat és vasárnap délelőtt vannak.

A tanfolyam időpontjai:

Március 11-12.
Március 18-19.
Március 25-26.
Április 1-2.
Április 8-9.
Április 15-16.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyam díja:  39.000 Ft. A regisztráció az átutalások sorrendjében biztosított.

Mi történik a regisztráció után?

mielőtt kitöltenéd a jelentkezési lapot feltétlenül jelentkezz be telefonon Szőke Krisztinánál a +36 30 453 6331,

majd töltsd ki a jelentkezési lapot,

utald el a tanfolyam díját,

és találkozunk a Mantrailing képzésen!

Mikor kezdődik és mi a tanfolyam időbeosztása?

A tanfolyam összesen 12 alkalomból áll, egy alkalom kb. 1 órás.

A tréningek mindig szombat és vasárnap délelőtt vannak.

A tanfolyam időpontjai:

Március 11-12.
Március 18-19.
Március 25-26.
Április 1-2.
Április 8-9.
Április 15-16.

Legyen a kutyádnak is új tanulni való, és add neki a legfontosabbat, a veled töltött időt!

Várunk szeretettel a Mantrailing tanfolyamon!