Aszfaltbetyárok Online Kurzus2017-06-03T13:32:33+00:00

DÖMÖTÖR JÚLIA bemutatja

Láthatatlan Póráz Program

Aszfaltbetyárok Online Kurzus

MI AZ ASZFALTBETYÁROK KURZUS CÉLJA? 

Ebben a Kurzusban, a kezdő szintű Együttműködési- és Kontroll Feladatok tanításával és az Élethelyzetekbe való beépítésével ismerkedünk meg. A módszer sajátossága, hogy a feladatokat lépésről-lépésre tanítjuk, elkerülve azt, hogy elvárásokat támasszunk a kutyával szemben. Így a módszer megkérdőjelezhetetlenül építi a kapcsolatot erősítő bizalmat gazda és kutyája között.

MIT KELL TUDNOM, MIELŐTT BELEVÁGOK? 

A következő 5 hétben kezdő szintű Együttműködési- és Kontroll Feladatokkal ismerkedünk meg.
Ezek a feladatok első ránézésre lehet, hogy egyszerűnek tűnnek, de pontos és megbízható tanításuk nélkülözhetetlen mind a 100%-os behívás, mind a 100%-os kontrollálhatóság elérésében. Olyanok, mint egy ház alapjai. Ha nincs vagy nem megfelelő az alapozás, akkor nincs mire építkezni és előbb vagy utóbb adódik olyan szituáció, amikor sajnos baj történhet a kutyánkkal csak azért, mert nem voltunk eléggé körültekintőek és alaposak a tanításakor.

Természetesen a kiegyensúlyozott és biztonságos együttélés feladatait, szabályait bármikor elkezdhetjük megtanítani a kutyánknak. Ha megvan a megfelelő módszer, akkor bizony már „csak” a kitartásunkon múlik, milyen szintre sikerül eljutnunk.

NINCS JÓ, ROSSZ NÉLKÜL 

Viszont ez a „csak” ez nem is olyan pici feladat, mint aminek elsőre tűnik. Több száz gazdi oktatásával a hátam mögött bizton állíthatom, hogy minden Kurzuson, minden gazdi megtapasztalja a tanítási folyamat mélypontját. A mélypont egy szükséges rossz dolog. Nem tudjuk, nem lehet kikerülni. Némely gazdánál enyhébb lefolyású, míg másoknál tehetetlen, nehéz állapot. Jellemzően mélypont ott következik be, amikor elérkezem a saját hitrendszerem és/vagy komfortzónám határaihoz. Itt nagyon lényeges, hogy felismerjük, nem a kutya a buta, nem a módszer a rossz. Nekem, magamnak fontos rálátnom arra, hogy valójában mi okozza a mélypontomat. Viszont a jó hír az, ha a nehézség ellenére kitartunk és nem adjuk fel, akkor a mélyponton túljutunk és felszabadító érzés követi.

A KUTYA KÉPES RÁ