Írásom arról, miért írok

A miért nehezen meghatározható, egy belső, lényegi magként látom, küldetésként, ami vagy rejtve van az emberben vagy annyira az övé, hogy pont emiatt nem látja. Ezért átkeretezem a címet, kérdéssé teszem: Miért halnék meg itt és most?

Itt nem olyanokra gondolnok, hogy a szerelmemért, gyerekemért. Nem is olyan kihalt eszmékért mint haza, szabadság, bajtársiasság. Amit gondolkodásra hívok az, hogy mi az az egy dolog amit szeretnék, hogy megvalósuljon jelen világunkban, itt a Földön vagy épp tűnjön el, ne létezzen, s ennek az az ára, hogy meghalok. Ha vállalom a testem halálát, a változás a világban amit kívántam, kigondoltam végbemegy azonnal és úgy is marad, onnan folytatódik tovább a Földi élet.

Nehéz vagy könnyű kérdés ez? Ha nehéznek érezzük, lehet nem találjuk mi lehet ez számunkra, nincs meg egyből mi az a fontos dolog, amiért az életünket adnánk. Valószínű a célunk, céljaink személyes jellegűek, az életünkre vonatkoznak.

Ha könnyű a feladvány valószínű, hogy életünkben túlléptünk a saját céljainkon. Amellett, hogy saját céljaink is vannak, látunk, érzünk nagyobb összefüggéseket is. Megérintenek társadalmi kérdések, az emberek nagyobb csoportját, érintő, a Földön élő emberek összességét befolyásoló, a flórát, faunát szem előtt tartó nézetek. Esetleg mindettől eltérő, egészen más nézőpontok is.

Ahhoz, hogy kiderítsük mi a számunkra valóban fontos érték, megvizsgálhatjuk gyerek-, kamaszkorunkat, fiatalfelnőtt éveinket, mik voltak akkor számunkra fontos játékok, tevékenységek, kedvtelések. Felfedezünk-e ezek között mintázatot, kidomborodik-e valaminek a fontossága. Miért álltunk ki, miért szólaltunk fel vagy épp mik voltak azok a témák, történések amiket nem tudtunk elviselni vagy épp nagyon együtt tudtunk érezni, cselekedni.

A traumák világának vizsgálata is fényt vethet a Miértünkre. …

Saját sztori…

Az én miértem a tudatosság, tudatosodás. Az írásom miértje, hogy láttassam, éreztessem, hogy mit miért teszünk, a gondolatainknak, szavainknak, döntéseinknek, cselekedeteinknek következményei vannak. Láttassam az ok-okozatiság összefüggést.

Ide néhány példa…

Ételek

Vásárlás

Utazás

Szóval bármikor hajlandó lennék meghalni, ha ugyanabban a pillanatban minden ember tudatosságra ébredne és így élné tovább az életét.

Ám mivel ez az én miértem arra, hogy mi a küldetésem, mi az én dolgom az életemben, a csere halál helyett az életet és az alkotást, az életművet, az életemmel hatást választom.